Cara nak hangatkan roti paratha ni sebelum boleh dimakan sangatlah senang. Tak payah nak mencanai-canai bagai. Even keluar je dari peti ais dah boleh terus hangatkan. Tak perlu defrost kan terlebih dahulu.
Gini rupa paratha ni sebelum dihangatkan. Ianya sangat cepat defrost, so teksturnya akan jadi lembut. If lambat dipanaskan nanti melekat susah nak tarik dari plastiknya.
Just panaskan kuali leper non-stick, nak sedap lagi letakkan sedikit butter. Then letakkan paratha tadi atas kuali.
Biar je selama beberapa minit, paratha ni akan kembang sendiri. Sekali imbas macam roti canai atau roti boom. Balik-balikkan supaya masak sekata kedua-dua permukaan. Jangan biar lama-lama nanti hangus pula.
Agak-agak rupa dan warnanya dah memuaskan hati, bolehlah diangkat dan dihidangkan.
Sedapnya roti paratha ni if makan camtu je pun sedap. Terasa lemak masin manisnya. Plus saya panaskan guna butter lagilah sedap. huhu..
Misya : Teringin nak buat roti canai sendiri.
tgk pun tau, sedap nih..boley buat base pizza jugak!
ReplyDeleteAhha good idea juga ni. Huhu
DeleteOh belum pernah try lagi makan dgn susu. Hehe..
ReplyDeletenampak kuali yang merah menyala je...cantiknyaaa...
ReplyDeleteHehe 1st time ni org komen kuali saya cantik. Hehe tq sis.
Deletepernah try, lembut sedap.. makan ngan kuah kari sedap
ReplyDelete